Stella

Coppercreek's Prairie Wind, "Stella"Syntynyt 1.6.2010
Kuollut 24.11.2017
Kasvattaja: Lotta Haahti, kennel Coppercreek's
Stella KoiraNetissä 

Terveys:
Lonkat B/A
Kyynärät 0/0
Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Selkä kuvattu epävirallisesti, ei muutoksia

Stella tuli meille kodinvaihtajana syksyllä 2012 ollessaan kaksivuotias. Se oli ollut edellisessä kodissaan sijoitussopimuksella. Edellisessä kodissa sille oli tullut ongelmia toisen narttukoiran kanssa, mikä johti Stellan eristämiseen. Lopulta se päätyi oikealle omistajalleen, jonka siitospalkkio Stella oli. Valitettavasti oikea omistaja ei voinut koiraa pitää, vaan sille alettiin etsiä uutta kotia. Uutta kotia ei ollut löytyä millään. Lopulta Stella päätyi "vahingossa" meille, koska se olisi pitänyt lopettaa muuten. 

Stella oli meille tullessaan äärimmäisen energinen, mutta samalla myös pelkäsi paljon asioita ja oli äärimmäisyyksiin asti itsenäinen, eikä luottanut keneenkään. Se pelkäsi kovia ääniä, vieraita paikkoja, vieraita ihmisiä ja tiettyjä liikkeitä, kuten käden kohotusta ja remmin heilahdusta. Stellan remmikäytös oli olematonta, eli se riuhtoi remmissä mihin sattui ja rähjäsi vastaantuleville. Vapaana oleminen oli Stellalle vierasta ja se ei pysynyt lähellä tai kuunnellut luoksetulokutsua ollessaan vapaana. Peruskäskyt olivat todella hakusessa.

Kuva: Hinni Ruottu


Suurin ongelma Stellan elämässä on sen pelkotilat ihmisiä kohtaan sekä sen toimintakyvyn loppuminen. Stella paineistuu herkästi ja sen toimintakyky loppuu kun se paineistuu. Esimerkiksi halleissa toimiminen on ollut - ja välillä vieläkin on - vaikeaa. Ihmisiä Stella on pelännyt paljon. Se alkuun reagoi jo kun vieras katsoi sitä. Nykyään reaktiot ovat vähentyneet ja Stella antaa käsitellä itseään esimerkiksi eläinlääkärissä. Se sietää perusasioita, kuten eläinlääkärin tarkastuksen käskyn alaisena. Tutuista ihmisistä Stella pitää, eli se vaatii vain paljon aikaa tutustuakseen ihmisiin.

Stellan kanssa harrastetaan agilitya ja rallytokoa. Agility on pitkällisen treenauksen jälkeen alkanut tuottaa hedelmää, vaikka nopeinta ja parasta Stellasta ei ikinä saa. Rallytoko on osittain haastellista koiran pelkotilojen ja muiden hassutusten kanssa. Sillä menee hitaassa temmossa kuppi herkästi nurin ja sen on vaikea tehdä ohjaajaa lähellä töitä. Myös uusien tehtävien opetus on ollut vaikeaa.

Saavutuksia rallytokossa:
- RTK1 (14.11.2015)
- RTK2 (23.3.2016)
- RTK3 (12.2.2017)

Saavutuksia agilityssa:
- nousu kakkosluokkaan (5.3.2016)
- nousu kolmosluokkaan (22.10.2016)
- ASCA-agility: JS-N, JS-O, JV-E, RV-N, RV-O, GV-N

Saavutuksia koirafrisbeessä:
- Classic plastic -pituusheiton suomenmestari 2014
- 2. sija noviisiluokan freestylesta 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti